top of page

Photography & More

  • Skribentens bildPeter Hagström

Hur blir man en bra bostadsfotograf?

Tänkte det vore kul att dra igång en liten serie med tankar, idéer och vanliga frågor som jag får när det kommer till fotografering av bostäder åt mäklare, fastighetsägare, hotell och annat som har med inredning och arkitektur att göra. Vad gör en bostadsfotograf egentligen? Vad krävs för att bli en bra bostadsfotograf? Vilken utrustning behövs för att ta de där bilderna som pryder www.hemnet.se och lockar till köp? Helt enkelt – Hur blir man en bra bostadsfotograf?


Frågorna är många, och svaren kanske inte alltid lika självklara och raka som man kan tro.


Jag kickar igång den här bloggen och har för avsikt att fylla den med matnyttigt och nonsens för den som är intresserad. Jag har några Bostadsfotograferingar under bältet (säger man så?) och har träffat många härliga, knasiga, galna säljare (och mäklare) genom åren. Kanske bjuder jag på en story eller två vad det lider.En bild tagen på ett kök. I förgrunden anas en köksö med tre barstolar. Ovanför köksön hänger två tända lampor.
Klassisk "Straight on"-bild i ett kök

Jobbet kan verka enkelt, och ja, det är det när man skaffar sig erfarenhet. Men att få det bra varje gång, med små medel och samtidigt göra både säljare, mäklare och köpare nöjda... det är den stora utmaningen. Men övning ger färdighet heter det ju. Och det är ingen större skillnad i bostadsfotogenren.Kika gärna tillbaka snart igen för uppdateringar.Comments


bottom of page