• Facebook
  • Instagram
  • Peter Hagström

Wedding Season 2021

It's that time of year. När förväntansfulla, lyckliga och kära människor säger ja till varandra och gifter sig. Men årets bröllop skiljer sig lite från tidigare år. Åtminstone vad jag har märkt. Visst, 2021 var ett supermärkligt år, och nästan inga som gifte sig, men i år har det försiktigt dragit igång igen.


Men det jag har märkt på de bokningar och bokningsförfrågningar jag har fått för i år, är att det är bröllop i mycket mindre skala. Och det är väl helt i linje med restriktioner för den här helvetespandemin. Jag tänker mig att många skulle gift sig förra året, men orkar inte vänta ett år till med att fira sin kärlek.

Bilden visar händerna på ett brudpar som håller i en bröllopsbukett
Årets första vigsel förevigad

Förra helgen plåtade jag säsongens första bröllop, och det allra minsta bröllop jag någonsin har förevigat. Det var brud, brudgum och.... japp, that's it. Totalt var vi åtta personer i kyrkan. Brudparet, prästen, jag, musiker, två kyrkovärdar och en vaktmästare. Men det var precis lika vackert för det. För det är verkligen något speciellt med att fotografera bröllop. Det går rakt igenom linsen, genom kamerahuset och rakt in i hjärtat. Man blir liksom lite kär i kärleken varenda gång.Paret som gifte sig var Daniel och Karro och vigseln ägde rum i Taxinge kyrka denna stekheta lördageftermiddag. Att säga att man svettades är ett understatement helt klart. Det blev vigsel och sedan en fotopromenad i de vackra omgivningarna runt Taxinge slott med brudparet ivrigt påhejade av förbipasserande turister.


Går du också i giftastankar? Här finns en bröllopsfotograf som åtminstone har en eller annan lucka för att föreviga er stora dag. Framförallt om det är som statistiken visar det här året - att bröllopen är små och snabba.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla