TV-pucken 2019

I helgen bar det av till först Leksand, och sedan Falun för att titta på slutspelet i årets upplaga av TV-pucken. Det var ett historiskt år för turneringen då för första gången tjejerna (som tidigare spelade i Stålbucklan) spelade sitt slutspel samtidigt som killarna. Årets turnering var för spelare födda 2004 och nedåt.


Eftersom jag själv är Sörmlänning så var jag främst intresserad av att, inte helt otippat följa Södermanlands matcher den här helgen. Planen var att åka upp under lördagen och förhoppningsvis se både tjejerna och killarna spela semifinaler och sedan ta sig till en dubbelfinal. Men så blev inte fallet. Killarna vann sin kvartsfinal på torsdagen, men tjejerna föll olyckligt i sin kvartsfinal på fredagen.


Men jag lyckades se en placeringsmatch för tjejerna på lördagen och killarnas semifinal mot Östergötland. Tyvärr räckte de inte hela vägen fram och förlorade till slut med 1-4 efter två mål i öppen kasse. Så det blev att ställa in sig på en bronsmatch i Falun under söndagen.


Killarnas bronsmatch var en uppvisning och de kunde relativt enkelt besegra ett Småland med 4-0 och bronspengen var klar. Tjejerna hamnade till slut på en sjätteplats, och man kan konstatera att det är små marginaler i idrott. Och visserligen så är det det som är den stora tjusningen med densamma.


Det man också kan konstatera är att under den här turneringen så visar många av våra framtidslöften upp sig. Och jag är övertygad om att flera av namnen kommer att dyka upp under 2022 när årgång 2004 draftas till NHL.


Att nämnas tycker jag också att Södermanlands killar hade tre(!) spelare med i All Star Team. Jonathan Lekkerimäki, Calle Odelius och Noah Östlund, som stundtals är en klass helt för sig själva i sitt spel. De tre har spelat tillsammans i SSK tidigare och flyttade denna säsong till Djurgården. Grattis sägar jag till DIF.


©2020 Peter Hagström / House of Humble Media

I am Peter är en del av House of Humble Media - ett medieföretag beläget i Nykvarn vars fokus ligger kring bilder och berättande. Vare sig du behöver nya porträtt till ditt företag, en fotograf till ditt bröllop eller nya bilder på barnen. I Nykvarn ligger min fotostudio, men jag har i princip hela världen som arbetsplats. Merparten av uppdragen utförs i Stockholm, Nykvarn, Södertälje, Järna och Mariefred, men studion är flyttbar och kan sättas upp överallt.  Företaget utför även design och layout för tidskrifter och copyright och andra typer av textarbeten.  Har du några frågor är det bara att höra av sig. Slå en signal, eller skicka ett mejl här.

0