• Facebook
  • Instagram
  • Peter Hagström

Snabbare än blixten...Det har sedan länge funnits på min Bucket List - att fånga blixten på bild. Alltså inte blixten i studion, det händer tillräckligt ofta, utan den blixt som moder natur ger oss då och då. Jag kan inte minnas när jag hade möjlighet senast, men det var i alla fall längesen.


När jag kom hem igår efter att ha varit och plockat ihop lite grejer i studion så small det till ordentligt över hustaken. Och då tänkte jag att nu, nu ska jag fånga den där rackaren. Så jag greppade stativ och kamera och satte mig i bilen och styrde mot de mörkaste molnen. Bokstavligt talat så var jag tvungen att jaga ovädret för det rörde sig bortåt från Nykvarn. Jag svängde först in vid Vidbynäs golfklubb, men insåg snabbt att den skulle försvinna därifrån. Så då styrde jag mot vägen förbi Sundsvik och ut mot Överenhörna. Medan jag satt i bilen så såg jag den ena härliga blixten efter den andra. Och när jag kom fram till trevägskorset i Enhörna bestämde jag mig för att stanna där och testa lyckan. Mycket riktigt - över trädtopparna blixtrade det till lite då och då och jag satte upp stativ och kamera och riktade. Jag chansade lite på fokus och inställningar då jag inte alls var förberedd. Och jag grämer mig något då PRECIS när de bästa blixtarna kom så hade bussen parkerat (ni ser busshållplatsen i bilden) med helljusen på rakt in i kameran. Dessutom stod den där i vad som kändes som en evighet. Men när bussen åkt vidare så lyckades jag i alla fall knipa några bilder med blixtnedslag. Alltså en så häftig känsla att efter ha tryckt på avtryckaren med en lång slutartid och se när himlen blir alldeles ljus och man vet att man har blixten i frame. Så häftigt.


Jag är seminöjd med resultatet. Jag vet att hade jag kommit lite tidigare, hade bussen inte varit där, så hade det kunnat bli ännu bättre. Men så är det när man inte bestämmer alla förutsättningar själv som man gör i studion. :)


Bucket List - check, eller i alla fall ett halvt kryss i kolumnen.


En blixt som slår ner bakom trädtopparna. På bilden skymtas en väg och en busshållplats med en kur.
Blixten slår ner i Enhörna


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla