• Facebook
  • Instagram
  • Peter Hagström

New Mill FC

Kan man kalla sig grafisk designer nu?

New Mill Indians SK är en tjejfotbollförening i Nykvarn. Förra året röstades en motion igenom som innebar att föreningen skulle byta namn. Nu i dagarna blev arbetet klart och föreningen heter numera New Mill FC.


I samband med detta fick jag frågan om jag kunde se över möjligheten att skapa en ny logga till föreningen. "Jag kan ge det ett ärligt försök", sa jag samtidigt som jag konstaterade att jag egentligen inte gjort något liknande tidigare.


Sagt och gjort. Här är resultatet som nyligen godkändes av styrelsen, och som nu kommunicerats ut i den stora världen.

New Mill FC:s nya logga

Sländan är en anknytning till Nykvarns kommun som har en gul forsslända i sitt kommunvapen. Vi valde att inspireras av det, men samtidigt gå mot en lite mer symmetrisk, vackrare och vanligare slända. I olika kulturer förknippas sländor med, och representerar bland annat, styrka, snabbhet, förvandling, framgång, lycka och harmoni. Något som är en passande beskrivning på Sörmlands bästa tjejfotbollförening.


En logotyp används idag på många olika ställen. Det är allt från matchtröjor, merchandise, profilbilder på nätet osv. Därför har loggan skapats för att kunna användas i många olika former och skepnader. I originalutförande är loggan rund med en sköld i mitten. En sköld som enkelt kan plockas ur för att använda i andra sammanhang. Det går också att ta bort både sköld och den inre ringen för att skapa en mer dekalliknande logotyp.


Tanken är också att det enkelt ska kunna gå att byta färg på logga. I dagsläget finns ett par ljusa och ett par mörka variationer, men enkelheten gör att det också enkelt kan modifieras utifrån specifika kampanjer o. dyl. Till exempel en rosa version under Rosa Bandet-månaden med mera.


Oavsett så var det kul, om än lite läskigt, att släppa ifrån sig den här. Men det har varit mycket positiv feedback från både medlemmar och folk runtomkring i kommunen. Så nu kan jag knappt vänta på att få se den på klubbens matchtröjor medan de lirar lite Tiki Taka.Broderad sköld (mockup)


26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla