• Facebook
  • Instagram
  • Peter Hagström

Missade den precis

Den 24/7 kl 04:38 var det 100% fullmåne. Jag brukar inte fota speciellt mycket landskap och så, men jag tyckte att månen såg så härlig ut under veckan, att jag kollade upp hur måncykeln såg ut. En enkel googling gav mig svaret att den 24/7 var det fullmåne. Perfekt tänkte jag, då ska jag försöka fånga den där krabaten på bild. Vad jag inte tänkte på var att månen dyker ju faktiskt upp två gånger per dygn. Eller dyker upp gör den bara en gång, men den syns ju också på natten/morgonen. Och det var just då - 04:38 - alltså natten mot lördag som månen var helt full. Men jag tänkte att det var på kvällen.


Nåväl. Det är alltid häftigt att se månen, även om den i det här fallet "bara" var 99.1% full. Tänk att var du än är i världen och tittar upp och ser en måne... ja, då är det samma måne som vi ser här hemma. Otroligt häftigt OCH vackert.En näst intill full måne (99.1%) som är orange i färgen.
Fullmåne över Nykvarns kommun

8 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla