Innebandypremiär (för mig)

I dag var det dags att för första gången spendera en lördag i Björkestahallen och se lite allsvensk innebandy. Så något ringrostig fick kameran följa med när Nykvarn IBF tog emot Åstorp/Kvidinge IBS i den tredje omgången av Allsvenskan.


Det blev en relativt avslagen tillställning med två ganska avvaktande lag där jag tycker att Nykvarn hade det mesta av spelet och allt kändes tryggt. Mot slutet av andra perioden gick Nykvarn ifrån till en 4-1 ledning. En ledning som minskades till 4-2 med 33 sekunder kvar av samma period.


Åstorp/Kvidinge reducerade till 4-3 drygt sju minuter in i den tredje perioden. Efter 11:22 nätade Lucas Rigogiannis till ställningen 5-3 och laget och publiken på läktaren andades ut. Men bara 25 sekunder senare reducerade Åstorp/Kvidinge igen och i spel 5 mot 4 lyckades de även kvittera med 2,5 minut kvar av ordinarie matchtid.


Nykvarn tryckte på och var nära att få in ett vinnande mål under ordinarie tid, men matchen gick till övertid. Under övertiden blev det ett böljande spel fram och tillbaka innan Åstorp/Kvidinges Mikey Carlsson satte det vinnande 5-6-målet.


Bilder och information från matchen ->


Det kändes som att Nykvarns IBF skulle gå mot en relativt lugn och stabil vinst, så det kändes lite snöpligt mot slutet. Men det blir nya tag nästa vecka, då borta mot Lindås Rasta IBK.


Fullt fokus under matchen mellan Nykvarns IBF och Åstorp/Kvidinge IBS

Matchens lirare i Nykvarn, enligt mig: Viktor Wahlgren. Framförallt efter tre(!) täckta skott i samma boxplay. Han har förmodligen många bollmärken på kroppen ikväll.

©2020 Peter Hagström / House of Humble Media

I am Peter är en del av House of Humble Media - ett medieföretag beläget i Nykvarn vars fokus ligger kring bilder och berättande. Vare sig du behöver nya porträtt till ditt företag, en fotograf till ditt bröllop eller nya bilder på barnen. I Nykvarn ligger min fotostudio, men jag har i princip hela världen som arbetsplats. Merparten av uppdragen utförs i Stockholm, Nykvarn, Södertälje, Järna och Mariefred, men studion är flyttbar och kan sättas upp överallt.  Företaget utför även design och layout för tidskrifter och copyright och andra typer av textarbeten.  Har du några frågor är det bara att höra av sig. Slå en signal, eller skicka ett mejl här.

0