• Facebook
  • Instagram
  • Peter Hagström

Hemnetknarkarna - Silver 2020

Uppdaterat: 4 jan. 2021

Känner ni till Instagramkontot @hemnetknarkarna? Ett konto som levererar de roligaste bostadsannonserna. Om du har missat det, så smit in på kontot och få dig ett gott skratt. Vissa bilder i kombination med bildtexterna är svinroliga.


Kontot summerade nyligen år 2020:s mest gillade bilder. Och gissa vem fotografen är till den näst mest gillade bilden? Just det. Undertecknad.


Det var en fredag eftermiddag om jag minns rätt. Jag var ganska trött och ville bara vara klar med dagen när jag kom fram till denna lägenhet i Lina i Södertälje. Det var en tom lägenhet där dottern till ägaren mötte upp mig. Hon hade med sig en stor mängd gröna äpplen och en blå byrå från IKEA. När jag skulle dra igång fotograferingen blev jag snabbt varse om att denna blåa byrå skulle placeras i samtliga rum i lägenheten. Och på den byrån och i rummet placerades även pyramider av gröna äpplen ut. Som tur var hade hon med sig en kompis som hjälpte till att flytta byrån och lägga upp äppelpyramider.


Jag minns att jag tänkte - "det här kommer aldrig funka för hemnetknarkarna", och att jag egentligen bara ville bli klar. Men efter en stund gav jag "upp" och det slutade till och med att jag gav några pointers och även några förslag. Men ack vad fel jag hade. Den bildserien är alltså den näst mest gillade bilden under hela året, och förmodligen den mest sedda bild jag tagit hittills. :)


Jag talade också med mäklaren om det här, och det visade sig att säljaren hade fortsatt i samma spår under själva visningen också. Hon hade inte köpt några fler blåa byråer, men istället placerat ut framkallade och inramade bilder och ställt på en pall. Så i varje rum fanns en inramad bild på byrån och äpplen tagen i samma rum.


Så med andra ord, en lyckad insats av säljaren. Dock verkar det som att de som var intresserade av lägenheten inte riktigt var följare av Hemnetknarkarna om man säger så.


34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla