• Facebook
  • Instagram
  • Peter Hagström

Ett försök att fånga solnedgången

Jag är ännu inte någon van drönarpilot. De flesta bilderna och filmerna som laddas över från min drönare är bilder och filmer på hus på vackra platser. Oftast med huset i fokus. Men jag har bestämt mig för att öva lite mer och försöka bli bättre på att hitta bilder och även skapa filmer på lite mer intressanta saker. I går kväll fick jag ett litet ryck och tänkte försöka fånga den fina solnedgången.


Att fota solnedgångar med en vanlig kamera på ett stativ är ändå relativt enkelt, men att göra det från luften har lite andra typer av utmaningar. Borde jag använda ND-filter, ska jag köra Auto Exposure Bracketing? (AEB). Jag stannade till vid golfbanan Vidbynäs här i Nykvarn och tyckte det såg fint ut. Med facit i hand skulle jag ha gjort det lite annorlunda, men det är en lärdom till nästa gång.


Den här bilden är en sammansättning av två bilder. En ljus och en mörk. Den ljusa för marken och den mörka för himlen och solen. Och som vanligt när man riktar kameran rakt mot solen så är det lätt att få sunflares. Det kan ibland vara effektfullt och fint, men just dessa gillade jag inte.


Nåväl, man lär så länge man lever. Nästa bild kanske blir bättre?


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla