• Facebook
  • Instagram
  • Peter Hagström

Barnen på Skräckis


På bilden syns författarna Ylva Hällen och Sara Edwardsson framför en illustrerad förskola. De är glada. Bakom dem står illustratören  Mattias Andersson med en penna.
Pressbild för Barnen på Skräckis. Författare: Ylva Hällen & Sara Edwardsson. Illustratör: Mattias Andersson. Kollage: Foto: Peter Hagström, Illustration: Mattias Andersson

I höstas hade jag den förträffliga äran att fotografera Ylva Hällen, Sara Edwardsson och Mattias Andersson inför releasen av deras stundande projekt – Barnen på Skräckis.


"Skräckis handlar om en förskola som alla andra, fast där går bara läskiga ungar och skräckpedagogen kan faktiskt trolla. Barnen älskar att skrämmas och hitta på rysliga bus, men är inte så annorlunda från människobarn som man först skulle kunna tro! I varje bok får vi lära känna en skräckis lite extra och barnets självupplevda svaghet ska visa sig vara en fantastisk styrka. Att vara monster som bits för att man inte kan prata gör en inte alltid så populär, men åh vad bra att ha vassa monstertänder när man blir inlåst i den förbjudna källaren. Att vara spöke och känna sig osynlig kan vara både sorgligt och ensamt, men åh så bra när man kan skrämma livet ur arga tanten på gården!"


I dag, den 3/1-2022 (första gången jag skrev det årtalet) släpps den första delen i boken – Osynliga Boo. Om en månad släpps den andra delen – KIistriga Bite. Jag har haft förmånen att både läsa och bläddra i den första boken och måste säga att den är riktigt riktigt bra. Både den roliga berättelsen som Sara och Ylva har snickrat ihop, fint ackompanjerad av Mattias Anderssons illustrationer. Så har du en berättelsesugen 3-6-åring, så är det bara att klicka hem dem fort som tusan. ;) Till exempel här: Akademibokhandeln


Här kan du också läsa mer om vad författarna och illustratören själva har att säga om böckerna: BonnierCarlsenBokomslaget till Barnen på Skräckis - Osynliga Boo. Det genomskinliga spöket Boo sitter och tittar ut genom fönstret där de andra barnen på förskolan Skräckis leker.
Den första delen i serien om "Barnen på Skräckis" – Osynliga Boo

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla