• Facebook
  • Instagram

Vanliga frågor

Fotografering

Hur går fotograferingen till?


Du disponerar tiden fritt i studion. Det finns ingen gräns på olika ljussättningar eller ombyten. Innan fotograferingen diskuterar vi, och kommer fram till vilken typ av bilder och vilket användningsområden bilderna ska ha. En timmes fotografering med en och samma uppsättning är väldigt lång tid. Så jag rekommenderar att ta några olika typer av bilder när vi ändå är i gång. Men i slutändan är det såklart du som bestämmer. :)
Var sker fotograferingen?


Det finns några olika alternativ att välja på: Antingen fotograferar vi i min studio i Nykvarn där studion står iordningställd. Vill du hellre fotograferas hemma hos dig, eller utomhus så går det minst lika bra. Jag använder mig av portabla studioblixtar från Profoto som är smidiga att sätta upp även på andra ställen. Om fotograferingen sker hemma hos dig så se till att det finns möjlighet till en "tom" yta om minst ca 3x4 m. Extra kostnader kan tillkomma beroende på restid. Det finns även möjlighet att hyra studio på annan ort. Extra kostander för studiohyra tillkommer i sådana fall.

Beställningar

Hur beställer jag mina bilder?


Efter varje fotografering skapas ett personligt galleri med dina bilder. I galleriet kan du sedan i lugn och ro välja de bilder du vill ha. Har du beställt en fotografering med inkluderade bildpaket, väljer du också dina bilder här. I galleriet kan du göra ditt urval, skapa favoritlistor och även göra dina beställningar direkt.
Kan jag beställa digitala filer?


Självklart. Jag skulle nog säga att det är det absolut vanligaste typerna av beställning. Du kan då välja att framkalla i alla möjliga storlekar hur många gånger som helst. Prislista på digitala filer hittar du här.
Vilka bildstorlekar och produkter kan jag välja?


I princip kan du välja vilken storlek, och vilken typ av produkt som helst. Om du har några specifika önskemål är det bara att kontakta mig. Under bildpriser har jag samlat de vanligaste typerna av beställningar som görs.

Övrigt

Får jag posta bilderna i sociala medier?


De bilder du har köpt får du publicera i dina sociala medier. Övriga bilder i galleriet får du inte publicera utan min tillåtelse. Vid all publicering, oavsett kanal, ska fotocred anges.

Covid

Hur fungerar det att fotografera gällande Covid?


Jag vidtar yttersta åtgärder för att skapa en så säker fotografering som möjligt. Vid fotografering bär jag munskydd och mellan fotograferingarna så rengörs och desinficeras kontaktytor. Vid själva fotograferingen är avståndet mellan kamera och objekt ofta över två meter. Givetvis så erbjuds generösa ombokningsregler vid symtom. Och har man symtom så bokar man om. För tillfället gör jag inga fotograferingar med stora sällskap som inte normalt ingår i samma "bubbla". Större familjer går bra, men släktbilderna får vi nog fotografera i omgångar och sedan klippa ihop till en bild. I alla fall ett tag till.

Här samlar jag svar på de vanligaste frågorna. 

Copyright 2021 - House of Humble Media